P.S.T

Napaka. Namestite so novo verzijo programa Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Slovensko Deutsch
P.S.T. proizvodnja, storitve in trgovina d.o.o.

PovečajPomanjšaj   

Senčila


Prostor je pravilno senčen, ce je senčilo vgrajeno na zunanji, fasadni strani okna. Eno najboljših senčil na fasadni strani okna predstavljajo rolete. Rolete so z razvojem materialov nadomestile polkna. Njihova prednost pred polkni je v tem, da ne zavzemajo prostora na fasadi, ampak se zvijejo v omarico nad ali pred oknom. Prostor lahko zasenčijo ali v celoti zatemnijo. Rolete vas učinkovito varujejo pred soncem in hrupom, prostor dodatno toplotno izolirajo in protivlomno zašÄitijo.

Glede na obliko omarice kamor se zvijejo rolete ločimo tri vrste rolet: predokenske nadometne, predokenske podometne in nadokenske rolete.

 

Predokenske rolete

Omarica pri podokenskih roletah je lahko izvedena v podometni ali nadometni izvedbi. Pri podometni izvedbi se omarica skrije pod fasado, pri naodometni izvedbi pa je omarica vidna. Vodila so izdelana iz ekstrudiranega aluminija širine 53 mm. Lamele so lahko aluminijaste ali plastične. Aluminijaste lamele so izdelane iz dvoplastnega aluminija polnjenega s PUR peno. Lamele so na spodnji strani omejene z zaključeno lamelo iz ekstrudiranega aluminija. Upravljanje lahko vršimo ročno z navijalcem, monokomando ali pa izberemo motorni pogon s stikalom ali daljinskim upravljalcem. Barva omarice, vodil in zaključne letve jel bela ali temno rjava. Po posebnem naročilu tudi ostale barve po RAL lestvici. Aluminijaste lamele lahko izberete v beli, temno rjavi, sivi, bež, svetli les, temni les, zeleni in srebrni barvi. Plastične lamele lahko izberete v beli, bež, sivi, lešnik in temno rjavi barvi. Priporočamo vgradnjo integriranega komarnika, ki bo poskrbel, da bodo insekti in mrčes ostali zunaj. Komarnike vgrajujemo do širine 160 cm in višine 245 cm. Komarnik se vgradi v omarico rolete in zato ne kvari zunanjega videza. Komarnike lahko izdelamo tudi v fiksni ali samostojni rolo izvedbi.

 

Nadokenske rolete

Omarica je pri nadokenskih roletah iz PVC profilov. Vgradi se nad okno in je iz zunanje strani nevidna. Z uporabo izolacijskega vložka dosežemo izredno toplotno izolativnost rolete (k = 0,7 W/m²K). Vse ostale značilnosti so enake, kot pri predokenskih roletah.


OSTALA SENÄŒILA:

Žaluzije:

Lahko so vgrajene na notranji ali zunanji strani okna. Notranje žaluzije imajo tanjše lamele in omogočajo le senčenje prostora, ne pa tudi zvočne, toplotne in protivlomne zašÄite. Upravljamo jih z vrvico za dvig in spust ter palico za obračanje. Zunanje žaluzije omogočajo toplotno in zvočno zašito prostora in različno stopnjo senčenja, ki ga reguliramo glede na položaj sonca in željeno stopnjo zatemnitve prostora. Lamele so lahko širine tudi do 80 mm.

 

Screen senčila:

So najsodobnejša oblika rolojev na zunanji strani steklene površine. Izdelani so iz obstojne mrežaste tkanine, odporne proti ognju in UV žarkom. Namestimo jih lahko na fasadna okna, zimske vrtove in izložbena okna.

 

Plise senčila:

So dekorativna sodobna senčila iz blaga, ki se namestijo na notranji strani oken. Zaradi modernih vzorcev in blaga se vedno bolj uporabljajo.

 

Markize ali tende:

So platnena fiksna ali pomična senčila, ki so pritrjena na kovinsko konstrukcijo nad oknom, vrati , teraso ali balkonom. Markiza se lahko med dežjem ali pozimi zloži v zašÄitno omarico, kar jo šÄit pred poškodbami in vremenskimi vplivi. Markize se uporabljajo predvsem spomladi, poleti in zgodaj jeseni, ko je sončna pripeka še močna.


Galerija: